31 Mart 2013 Pazar

Tuna, TOBB Genç Girişimciler Üst Kuruluna seçildi


81 ilden gelen Kadın ve Genç Girişimciler İl İcra Komiteleri Başkanları, TOBB İcra Komitesi seçimleri için TOBB’da buluştu. Toplantıda TOBB İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları İcra Komitesi Başkanları arasından coğrafi bölge esasına göre TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyelerinin seçimi yapıldı.
Ankara’da TOBB’nin ikiz kulelerinde yapılan seçimlerde Çanakkale’nin de içerisinde yer aldığı Marmara Bölgesi’nde bulunan 11 ilin genç girişimciler kurulu başkanları biraraya gelerek bölge temsilcisini seçtiler. Gerçekleştirilen seçimlerde Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ. Kürşat TUNA oybirliğiyle Marmara bölge temsilciliğine ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyeliğine seçildi. Marmara’daki bütün il başkanlarının tam desteğiyle bu göreve gelmekten büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden TUNA, bu durumun aynı zamanda şahsına ve Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu’na ağır bir sorumluluk da yüklediğini ifade etti.
Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu’nun TOBB nezdindeki bu başarısında esas rolü oynayan Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu üyelerine, kurulun yürüttüğü başarılı çalışmalara her türlü maddi-manevi desteği sağlayan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen’e, genç girişimcilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Salomon Halyo’ya, Genel Sekreter Sevcan Elver’e ve Genç Girişimciler Yetkilisi Gözde Kartal’a teşekkür eden İ. Kürşat TUNA, bu görevi büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getireceklerini belirtti.
Marmara bölgesinin sahip olduğu güçlü endüstriyel yapısı, sosyo-ekonomik şartları, demografik potansiyeli ve yüksek eğitim seviyesi ile Türkiye ekonomisine yön veren bölgemiz olduğunu söyleyen TUNA, üst kurulda Marmara bölgesini en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını ifade etti. Ülke çapında genç girişimciliğinin ve istihdamının artırılması için önemli çalışmalar yürüten üst kurulda, Marmara bölgesinin ihtiyaç ve hassasiyetlerini ısrarla gündeme taşıyacaklarını belirten TUNA, gerçekleştirilecek normatif ve stratejik çalışmalarda Marmara Bölgesi’nin öncü vizyonunun tüm Türkiye için örnek ve yönlendirici olacağını söyledi.
Ankara’daki toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da, kadın ve genç girişimcilerle ilgili mayanın tuttuğunu belirterek, “Her geçen gün benden iş isteyenlerin sayısı azalırken, iş kurmak için yardım isteyenlerin sayısı artıyor. Ne mutlu ki bunların önemli bir kısmı kadın ve gençlerimiz” dedi. ​TOBB’un yapısı ve çalışmaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu, OECD ve Dünya Bankası’nın Türkiye’deki oda-borsa sistemini dünyaya örnek gösterdiğini söyledi. 57 İslam ülkesinin oda genel sekreterlerine kendi oda sistemlerine ilişkin eğitim verdiklerini ifade eden TOBB Başkanı, “Artık bilgi ihraç ediyoruz ve dünyaya rol model oluyoruz” diye konuştu. TOBB’un Türkiye’nin en demokratik kurumu olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu gerçekleştirilen seçimin bunun en güzel yansıması olduğunu belirtti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder